Napközi Erzsébet - tábor 2020

Az Egervári László Általános Iskola tanítói a 2019/2020-as tanévben immáron negyedik alkalommal nyújtottunk be pályázatot Napközi Erzsébet táborra, amely az idei évben is támogatásra került.
A vírushelyzetre való tekintette a hatvan táborozni kívánó gyereket három csoportra osztottuk. Helyszínek Egervári Közösségi Ház, Pincedomb és a volt dénesfai iskola, ma Civilek Háza voltak. Ezúton is köszönjük szépen Egervár Önkormányzatának és polgármesterének, hogy lehetővé tette számunkra az épületek használatát. Pályázatok megnevezései „Földön, vízen, levegőben”,
„A természet lágy ölén” és „Egervár téged vár!”. A tábor időpontjának június utolsó hetét választottuk, 60 tanulóval indultunk neki. A gyerekek napi négyszeri étkezést, ezen kívül délelőtt és délután innivalót kaptak. A programok jelentős része külső helyszínen valósult meg, melyek valamilyen formában kapcsolódtak a témakörökhöz.
Az első napon tábornyitóval és a pályázat által kiírt járványügyi tájékoztató megtartásával indítottunk. Minden gyermek Erzsébet logóval ellátott sapkát kapott, amelyet egész héten lelkesen viseltek. A hét többi napján a programok minden csoportban eltérőek voltak, például táncház, lángos sütés, mézeskalács díszítés, lovagi várjáték, rendőrségi ügyességi KRESZ vetélkedő, zalaegerszegi Zala Zone Tesztpálya bejárása, Csácsi Állatsimogató megtekintése. Szerdai napon mindhárom csoport keszthelyi kiránduláson vehetett részt. Hajóztunk, Dottóval bejártuk a várost és múzeumi kiállításokat tekintettünk meg. A hét folyamán kézműves foglalkozásokat is tartottunk vasalható gyöngyből figurákat készítettünk, papírsárkányt hajtogattunk és eregettünk, légyevő békát, mozgó pillangót papírból készíttettünk és spatulából tutajt alkottunk, majd a Sárvíz patakba útjára bocsájtottuk.
Reméljük jövőre is részesei lehetnek tanulóink egy ilyen szép élményekkel gazdag hétnek.

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.